Най-популярни рецепти

Чорба от Агнешки дреболии по Асеновградски






Агнешки дреболии                                                                500
Кромид лук                                                                              75
-          Зелен лук                                                                                75
Растително олио                                                                      90
Червен пипер                                                                            10
Джоджен                                                                                  10
Сол                                                                                             7
За застройката:
Яйце (1бр.)                                                                               75
Оцет                                                                                          17 


Почистваме от ципите и  измиваме агнешките дреболии. Попарваме ги с вряла вода и ги нарязваме на ситно. Заливаме с гореща вода и варим на тих огън. В олиото запържваме ситно нарязаният лук, прибавяме червения пипер и сипваме запръжката при дреболиите. Посоляваме и добавяме чорбата. Застройваме я с разбитото с оцет яйце и поръсваме със дребно нарязан магданоз и джоджен.
 
 

 
                     

ТАТЛИИ





Яйца  (1 бр.)                                                                          75
Растително масло                                                               120
Кисело мляко                                                                      150
Ванилия    1бр.
Сода бикарбонат                                                                  12
-          Брашно( за меко тесто)
За сиропа:
Захар                                                                                     800
Вода                                                                                    1250


Разбиваме яйцето, прибавяме мазнината , киселото мляко, ванилията и брашното, пресято със содата. Замесваме меко тесто, от което правим топчета, малко по-големи от орех. С палеца си правим вдлъбнатина в средата. Печем на умерена фурна. От захарта и водата сваряваме сироп, с който напояваме татлиите.