Какво да сготвя днес?

Супа от агнешки главички и лапад




Агнешки главички                                                                2 бр.
Кромид лук                                                                              175
-          Зелен лук                                                                                 175
Растително олио                                                                        40
Червен пипер                                                                             10
Черен пипер                                                                                5
Сол                                                                                               7

За застройката:
Яйце (1бр.)                                                                               75
Кисело мляко                                                                           17      


Почистените и измити главички заливаме със студена вода и варим на умерен огън. След сваряването им почистваме месото и го нарязваме ситно заедно с езика и мозъка. Връщаме го обратно в бульона, като прибавяме и скълцаният лапад. В мазнината задушаваме нарязания много ситно лук, брашното и червения пипер. Разбъркваме ги с няколко лъжици бульон и сипваме в супата. Варим още 15-20мин. И застройваме с разбитото с кисело мляко яйце. Супата поръсваме обилно с едро счукан черен пипер.
                 

Няма коментари:

Публикуване на коментар