Какво да сготвя днес?

Асеновградски сарми









Кайма                                                                                       1000
Пиле                                                                                         1200
Ориз                                                                                           200
Растително масло                                                                     180
Зелева чорба                                                                              350
Кромид лук                                                                               150
Доматено пюре                                                                           40
Червен пипер                                                                              10
Кимион                                                                                         1
Черен пипер                                                                                  2
Чубрица                                                                                         3
Сол                                                                                                 3
Листа от кисело зеле                                                                  20бр.

Омесваме каймата с ориза, ситно нарязания лук, доматеното пюре, подправките и зелевата чорба. Разделяме на две. С приготвените листа от зелката правим малки стегнати самички. Редим ги в тенджера, дъното на която сме покрили с мазнина, нарязано зеле и червен пипер. Върху наредените сарми слагаме пилето, нарязано на четири. Завиваме и редим сарми от втората половина на каймата. Заливаме със смес от вода, зелева чорба и останалата мазнина. Затискаме с чиния и варим ястието на бавен огън.

Няма коментари:

Публикуване на коментар