Какво да сготвя днес?

MЛЕЧНО ЖЕЛЕ




Прясно мляко                                                                       1200                  1164
Захар                                                                                       250                    250
Бадемови ядки                                                                       667                    150
Желатин                                                                                   38                      38
Ванилия                                                                                 0,15                   0.15


Добив:                                                                                                                                   1500
Тегло на една порция:                                                                                                           150
Химичен състав:  Б - 5,85, М - 12,27, В - 32,92, кал. – 272


Бадемовите ядки се заливат с гореща вода, обелват се, запичат се
леко до порозовяване и след като изстинат, се скълцват на дребно
Млякото, захарта и предварително накиснатият желатин се загряват
до кипване. Прибавят се бадемовите ядки и ванилията. Сместа се
охлажда и се разпределя в намокрени с вода формички, които се поставят
в хладилника. Преди поднасяне формичките се потапят за секунда
в гореща вода, избърсват се с кърпа, стръскват се леко и се обръщат върху чинии.

Няма коментари:

Публикуване на коментар