Кисело мляко 1250 1213
Захар 250
250
Лимoн 155 62
Желатин 30 30
Добив:
1500
Тегло на
една порция: 150
Химичен
състав: Б - 4,16, М - 4,04, В - 33.79,
кал.- 156
Млякото в захарта се разбъркват, докато се разтопи
захарта.
Прибавят се прецеденият лимонов сок, настърганата на
дребно ренде
Лимонова кора и желатинът, предварително накиснат в
студена вода
и разтопен на водна баня. При прибавянето на желатина
сместа се
разбърква непрекъснато. Веднага след това сместа се
разпределя в
намокрени със студена вода форми, които се оставят в
хладилник
Преди поднасяне формите се потапят за секунда в гореща
вода,
избърсват се с кърпа, стръскват се леко и се обръщат
върху порционни чинни.
Няма коментари:
Публикуване на коментар