Ягоди пресни
1705 1450
- Ягоди
замразени 1450 1450
- Малини
пресни 1650 1450
- Малини
замразени
1450 1450
- Кайсии замразени 1450 1450
- Кайсии
пресни 1650 1450
Сметана
300 300
- Кисело
мляко
1000 970
Захар на пудра за
сметаната 50 50
Захар на пудрата
за плода
или за киселото
мляко
200 200
Добив със
сметана:
2000
Добив с кисело
мляко:
2620
Тегло на една
порция със сметана:
200
Тегло на една
порция с кисело мляко:
260
Химичен състав: Б-
1,92 М - 9,7 В - 42,44 кал. - 272,07
Плодовете,
почистени и измити, се поставят в купички или чинийки, поръсват се с
пудрата захар и се
гарнират с разбитата на сняг подсладена сметана. Когато десерта се приготвя с
кисело мляко, плодовете се нарязват и се заливат с разбитото и подладено кисело
мляко. Поднася се след като предстои най- малко половин час.
За украса върху всяка порция се поставя по
един плод.
Няма коментари:
Публикуване на коментар