Какво да сготвя днес?

ПРЕСНИ (ЗАМРАЗЕНИ) ПЛОДОВЕ СЪС СМЕТАНА (КИСЕЛО МЛЯКО)



Ягоди пресни                                                                          1705             1450
- Ягоди замразени                                                                  1450              1450
- Малини пресни                                                                    1650              1450
- Малини замразени                                                               1450              1450
- Кайсии замразени                                                                1450              1450
- Кайсии пресни                                                                     1650              1450
Сметана                                                                                    300                 300
- Кисело мляко                                                                       1000                 970
Захар на пудра за сметаната                                                     50                   50
Захар на пудрата за плода
или за киселото мляко                                                            200                 200

Добив със сметана:                                                                                                              2000
Добив с кисело мляко:                                                                                                        2620
Тегло на една порция със сметана:                                                                                      200
Тегло на една порция с кисело мляко:                                                                                260

Химичен състав: Б- 1,92   М - 9,7   В - 42,44 кал. - 272,07


Плодовете, почистени и измити, се поставят в купички или чинийки, поръсват се с
пудрата захар и се гарнират с разбитата на сняг подсладена сметана. Когато десерта се приготвя с кисело мляко, плодовете се нарязват и се заливат с разбитото и подладено кисело мляко. Поднася се след като предстои най- малко половин час.
 За украса върху всяка порция се поставя по един плод.

Няма коментари:

Публикуване на коментар