Грозде
780 702
Ябълки пресни 430 301
Дюли
стерилизирани 790 300
Кайсии
стерилизирани 650 299
- Праскови
стерилизирани 655 300
Захар на
пудра
200 200
Бяло вино 125 125
Орехови ядки 75 75
Добив:
2000
Тегло на една
порция: 200
Химичен състав: Б-
1,85 М- 5,11 В- 62,7 кал.- 312,21
Гроздето се измива
под обилно течаща водка, след което зърната се оронват.
Ябълките се
обелват, почистват се от семенната част и се нарязват на
малки кубчета. По
същият начин се нарязват дюлите и кайсиите,
но след като
предварително са отцедени добре от сока. Всички продукти се размесват със захар
и виното. Сместа се охлажда и при поднасянето се поръсва със счуканите орехови
ядки.
Няма коментари:
Публикуване на коментар