Праскови
стерилизирани 555 300
Вишни
стерилизирани 600 300
Дюли
стерилизирани 790 300
Ябълки пресни
760 532
Малини пресни
625 532
Сок от
компотите
200 200
Ром
30 30
Коняк
30 30
Сметана
150 150
Кисело мляко
464 450
Захар
150 150
Орехови ядки
50 50
Бяло вино
100 100
Добив с сметана: 2000
Добив с кисело
мляко 2300
Тегло на една
порция:
със сметана 200
Тегло на една
порция
с кисело мляко 230
Химичен
състав: Б – 2,69, М – 11,41,
В – 47,30, кал. –311,09
Ябълките се
обелват и се почистват от семената част,
а прасковите , дюлите и вишните
Се отцеждат от сиропа. Нарязват се на кубчета (
вишните се оставят цели), размесват се и
се поставят в шоли за сладолед или чаша за шампанско. Поливат се с виното,
размесено със сока от компотите , рома или коняка, поръсват се с едро счуканите орехови ядки, гарнират се с
подсладената сметана (или киселото мляко) и се поднасят.
Няма коментари:
Публикуване на коментар