Агнешки главички 2
бр.
Кромид лук
175
-
Зелен лук
175
Растително олио
40
Червен пипер 10
Черен пипер
5
Сол
7
За застройката:
Яйце (1бр.)
75
Кисело мляко 17
Почистените и измити главички заливаме със студена вода и
варим на умерен огън. След сваряването им почистваме месото и го нарязваме
ситно заедно с езика и мозъка. Връщаме го обратно в бульона, като прибавяме и
скълцаният лапад. В мазнината задушаваме нарязания много ситно лук, брашното и
червения пипер. Разбъркваме ги с няколко лъжици бульон и сипваме в супата. Варим
още 15-20мин. И застройваме с разбитото с кисело мляко яйце. Супата поръсваме
обилно с едро счукан черен пипер.
Няма коментари:
Публикуване на коментар