Какво да сготвя днес?

Чорба от Агнешки дреболии по Асеновградски






Агнешки дреболии                                                                500
Кромид лук                                                                              75
-          Зелен лук                                                                                75
Растително олио                                                                      90
Червен пипер                                                                            10
Джоджен                                                                                  10
Сол                                                                                             7
За застройката:
Яйце (1бр.)                                                                               75
Оцет                                                                                          17 


Почистваме от ципите и  измиваме агнешките дреболии. Попарваме ги с вряла вода и ги нарязваме на ситно. Заливаме с гореща вода и варим на тих огън. В олиото запържваме ситно нарязаният лук, прибавяме червения пипер и сипваме запръжката при дреболиите. Посоляваме и добавяме чорбата. Застройваме я с разбитото с оцет яйце и поръсваме със дребно нарязан магданоз и джоджен.
                     

Няма коментари:

Публикуване на коментар