Кайма
1000
Пиле
1200
Ориз
200
Растително масло 180
Зелева чорба
350
Кромид лук
150
Доматено пюре
40
Червен пипер
10
Кимион
1
Черен пипер
2
Чубрица
3
Сол
3
Листа от кисело зеле
20бр.
Омесваме каймата с ориза, ситно нарязания лук, доматеното
пюре, подправките и зелевата чорба. Разделяме на две. С приготвените листа от
зелката правим малки стегнати самички. Редим ги в тенджера, дъното на която сме
покрили с мазнина, нарязано зеле и червен пипер. Върху наредените сарми слагаме
пилето, нарязано на четири. Завиваме и редим сарми от втората половина на
каймата. Заливаме със смес от вода, зелева чорба и останалата мазнина.
Затискаме с чиния и варим ястието на бавен огън.
Няма коментари:
Публикуване на коментар