Ябълки сушени
75 75
Круши сушени
75 75
Сливи сушени 75 75
Кайсии сушени
75 75
Захар
200 200
Вода
1500 1500
Канела 3
3
– Индрише
3 3
– Кора от лимон
или портокал
7 7
Добив:
2000
Teгло на една
порция: 200
Химичен състав:
Б-0,5 М -0,20 В - 36,76 кал. 154,90
Добре почистените
плодове се измиват няколко пъти в хладка вода, заливат се със
студена вода и се
варят до пълно омекване. (сливите се слагат по-късно от другите плодове, тъй
като се разваряват
по-бързо). След прибавянето на карамелизираната захар и канела ( на пръчки)
компотът се кипва и се отстранява от огъня.
Няма коментари:
Публикуване на коментар