Ябълки
(обелени)
860 602
- Ябълки
(необелени)
680 598
- Дюли
(обелени)
835 601
- Дюли (необелени )
680 598
- Круши
(обелени)
820 599
- Круши (
необелени)
680 598
- Плодове (
замразени)
малини,ягоди,праскови 600 600
Вода
1300 1300
Захар 250 250
Винена
киселина
1 1
Добив: 2000
Тегло на една
порция
200
Химичен
състав: Б –0,18, М – 0,18,
В – 33,79, кал. –140,97
Пресните плодове
се измиват в обилно количество вода, обелват се или само се почистват
от семенната част,
нарязват се на еднакви резенчета и се
накисват в студена вода.
Корите, семенната
част и водата се варят около 15 мин след което отварата се отделя и към нея се
прибавя захарта. Към подсладената вряща отвара се прибавят плодовете и се варят
до омекване.
Замразените малини
и ягоди се прибавят към охладения сироп.
За овкусяване може
да се използва лимонова или портукалова кора (2 г за 1 порция).
Готовия компот се
поднася студен.
Няма коментари:
Публикуване на коментар