Какво да сготвя днес?

ПЛОДОВА САЛАТА СЪС СМЕТАНА( КИСЕЛО МЛЯКО)





Праскови стерилизирани                                                       555                   300
Вишни стерилизирани                                                           600                   300
Дюли стерилизирани                                                             790                   300
Ябълки пресни                                                                       760                   532
Малини пресни                                                                      625                   532
Сок от компотите                                                                  200                    200
Ром                                                                                           30                      30
Коняк                                                                                       30                      30
Сметана                                                                                 150                    150
Кисело мляко                                                                        464                    450
Захар                                                                                      150                    150
Орехови ядки                                                                         50                       50
Бяло вино                                                                              100                    100

Добив с сметана:                                                                                                                2000
Добив с кисело мляко                                                                                                        2300       
Тегло на една порция:
   със сметана                                                                                                                        200
Тегло на една порция
  с кисело мляко                                                                                                                   230
Химичен състав:  Б – 2,69,   М – 11,41,  В – 47,30,   кал. –311,09


Ябълките се обелват и се почистват от семената част,  а прасковите , дюлите и вишните
Се отцеждат от сиропа. Нарязват се на кубчета ( вишните се оставят цели),  размесват се и се поставят в шоли за сладолед или чаша за шампанско. Поливат се с виното, размесено със сока от компотите , рома или коняка, поръсват се  с едро счуканите орехови ядки, гарнират се с подсладената сметана (или киселото мляко) и се поднасят.

Няма коментари:

Публикуване на коментар