Какво да сготвя днес?

ПЛОДОВА САЛАТА С БЯЛО ВИНО



Грозде                                                                                      780                   702
Ябълки пресни                                                                        430                   301
Дюли стерилизирани                                                              790                   300
Кайсии стерилизирани                                                           650                   299
- Праскови стерилизирани                                                     655                   300
Захар на пудра                                                                         200                   200
Бяло вино                                                                                 125                   125
Орехови ядки                                                                             75                     75

Добив:                                                                                                                        2000
Тегло на една порция:                                                                                                200
Химичен състав: Б- 1,85   М- 5,11  В- 62,7 кал.- 312,21

Гроздето се измива под обилно течаща водка, след което зърната се оронват.
Ябълките се обелват, почистват се от семенната част и се нарязват на
малки кубчета. По същият начин се нарязват дюлите и кайсиите,
но след като предварително са отцедени добре от сока. Всички продукти се размесват със захар и виното. Сместа се охлажда и при поднасянето се поръсва със счуканите орехови ядки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар