Бяло зеле 1550 1286
Моркови
450 360
Целина - листа 70 50
Сол
15 15
Оцет
50 50
Растително масло
100 100
Магданоз 30 21
Добив:
1500
Тегло на
една порция: 150
Химичен
състав: Б – 1,62,
М – 10,29, В – 7,56, кал. – 133,36
Зелето се почиства от външните повехнали листа и кочана,
измива се, нарязва се на тънки ивици, и се посолява ( може леко да се притисне със солта) . Към него се
прибавят почистените , измити и настъргани моркови, измитите и нарязани на кубчета
домати и дребно нарязаните листа от целина и магданоза. Салатата се разбърква и
се полива с растително масло и оцета,
При поднасянето и може да се украси с клонки от магданоз и резенче , кръгче или
розичка от червен домат.
Няма коментари:
Публикуване на коментар