Брашно
500 500
Вода 280 280
Оцет
8 8
Сол 12 12
Прясно масло
450 450
Яйце за намазване
(1 бр.) 50 40
Кашкавал
100 94
Червен пипер
3 3
Брашно за маслото
и за работния плот 140 140
Добив: 1000
Химичен състав на
1000 г: Б- 101 ,5, М - 408,3, В
- 476,7, кал. -6167
От брашното,
водата, оцета, солта и маслото се приготвя хилядолистно тесто по описания в
рец. №1006 начин. Тестото се разточва на пласт с дебелина
4-5 мм и се нарязва с остър нож или резец на ленти с
дължина 8-10 cм и широчина около 2 см. Лентите (може да се завият
в средата като панделка ) се намазват с раз6итото яйце, поръсват се с
червения пипер и настъргания кашкавал, нареждат се в тава, намокрена
със студена вода, без да се допират една до друга, и
се пекат в силна фypнa.
Готовите соленкн
се поднасят като притурка към съответния
бульон.

Няма коментари:
Публикуване на коментар