Най-популярни рецепти

СОЛЕНКИ ОТ ХИЛЯДОЛИСТНО ТЕСТО




Брашно                                                                                   500                   500
Вода                                                                                        280                   280
Оцет                                                                                            8                       8
Сол                                                                                            12                     12
Прясно масло                                                                         450                   450
Яйце за намазване (1 бр.)                                                        50                    40
Кашкавал                                                                                100                     94
Червен пипер                                                                             3                        3
Брашно за маслото и за работния плот                               140                    140

Добив:                                                                                                                                   1000
Химичен състав на 1000 г: Б- 101 ,5, М - 408,3, В - 476,7,   кал. -6167


От брашното, водата, оцета, солта и маслото се приготвя хилядолистно тесто по описания в рец. №1006 начин. Тестото се разточва на пласт с дебелина 4-5 мм и се нарязва с остър нож или резец на ленти с дължина 8-10 cм и широчина около 2 см. Лентите (може да се завият в средата като панделка ) се намазват с раз6итото яйце, поръсват се с червения пипер и настъргания кашкавал, нареждат се в тава, намокрена със студена вода, без да се допират една до друга, и се пекат в силна фypнa.
Готовите соленкн се поднасят като притурка към съответния  бульон.

Няма коментари:

Публикуване на коментар