Брашно
270 270
Яйца (4 бр.) 200 160
Сол
15 15
Добив: 1000
Химичен състав на
1000 г: Б - 49,26, М - 20,89,
В - 200, 11 , кал. -1216,7
От брашното,
яйцата и солта се за месва тесто, което се поръсва с
брашно и се оставя да отлежи около 30 минути. След отлежаването тестото
се разточва на кори с дебелина 1-2 мм, като се поръсват с брашно,
за да се подсушат и се изрязват на ленти, широки 4-5 см. След това лентите се нарязват напречно с помощта на резец
или нож на ивички с широчина 5 мм, които се варят в кипящ бульон или подсолена
вода в продължение на 5-10 минути.
до момента на поднасянето рязаниците се
съхраняват в малко бульон на водна баня

Няма коментари:
Публикуване на коментар