Най-популярни рецепти

РЯЗАНИЦИ




Брашно                                                                                    270                  270
Яйца (4 бр.)                                                                             200                  160
Сол                                                                                             15                    15


Добив:                                                                                                                                   1000
Химичен състав на 1000 г: Б - 49,26,   М - 20,89,   В - 200, 11 ,   кал. -1216,7


От брашното, яйцата и солта се за месва тесто, което се поръсва с брашно и се оставя да отлежи около 30 минути. След отлежаването тестото се разточва на кори с дебелина 1-2 мм, като се поръсват с брашно, за да се подсушат и се изрязват на ленти, широки 4-5 см. След това лентите се нарязват напречно с помощта на резец или нож на ивички с широчина 5 мм, които се варят в кипящ бульон или подсолена вода в продължение на 5-10 минути.
до момента на поднасянето рязаниците се съхраняват в малко бульон на водна баня

Няма коментари:

Публикуване на коментар