Най-популярни рецепти

ПАЛАЧИНКИ (ЗА ПРИТУРКА)



Прясно мляко                                                                          600                  582
Брашно                                                                                     350                  350
Яйца (5 бр.)                                                                              250                  200
Сол                                                                                               5                       5
Краве масло                                                                               70                    70

Добив:                                                                                                                                   1000
Химичен състав на 1000 г: В - 93,82,   М - 127.73,   В - 312,90,   кал. -2855.44


Яйцата се разбиват добре с помощта на миксер или тел. Към тях при непрекъснато разбъркване се прибавят млякото, брашното и солта. Сместа се прецежда през цедка и от нея се сипва в предварително намазан с мазнина тиган тънък равномерен слой. Палачинките се пържат от двете страни до готовност. Готовите на.палачинки се поставят една върху друга, за да не засъхнат. Поднасят се като притурка към
съответнпя бульон - нарязани в бульона или цели в отделва чинийка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар