Най-популярни рецепти

КНЕДЛИ ОТ КАРТОФИ




Картофи                                                                                  1300                 1300               864
Брашно                                                                                        65                     65
Яйца (4 бр.)                                                                               200                   160
Прясно масло                                                                             20                      20
Сол                                                                                              20                      20
Брашно за овалване на кнедлите                                              30                      30
Черен пипер                                                                               0,6                     0,6


Добив:                                                                                                                                   1000
Химичен състав на 1000 г: В - 93,82,   М - 127.73,   В - 312,90,   кал. -2855.44


Картофите се измиват и се сваряват в подсолена вода, след което, докато са още горещи, се обелват и се пасират. Към пасираната маса се прибавят маслото, яйцата, брашното, черният пипер и солта. Омесва се тесто, от което се оформят малки топчета. Те се овалват в брашно и се варят в лодсолена вода, докато изплуват на повърхността. Готовите кнедли се изваждат с решетеста лъжица и се поднасят като притурка към бульони.

Няма коментари:

Публикуване на коментар