Картофи 1300 1300 864
Брашно
65 65
Яйца (4 бр.) 200 160
Прясно масло 20 20
Сол 20 20
Брашно за овалване
на кнедлите 30 30
Черен пипер
0,6 0,6
Добив: 1000
Химичен състав на
1000 г: В - 93,82, М - 127.73, В - 312,90,
кал. -2855.44
Картофите се
измиват и се сваряват в подсолена вода, след което, докато
са още горещи, се обелват и се пасират. Към пасираната маса се
прибавят маслото, яйцата, брашното, черният пипер и солта. Омесва се
тесто, от което се оформят малки топчета. Те се овалват в брашно и
се варят в лодсолена вода, докато изплуват на повърхността. Готовите кнедли се
изваждат с решетеста лъжица и се поднасят като притурка към бульони.

Няма коментари:
Публикуване на коментар