Най-популярни рецепти

БУЛЬОН ОТ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ПРИТУРКА



Моркови                                                                                200                     160
Прясно масло                                                                          50                       50
Целина - rлави                                                                       120                     108
Магданоз - корени и стебла                                                   80                       56
Прясно зеле                                                                           120                     100
Зелен фасул                                                                           100                       90
Червени домати                                                                    150                      132
Кромид лук                                                                             60                        50
Пиперки - пресни                                                                   60                        45
Карфиол - цветно зeлe                                                         100                        55
Пащърнак                                                                                50                       37
Сол                                                                                           30                       30
Оцет                                                                                         60                       60
- Лимон                                                                                  120                       48
Черен пипер                                                                              2                         2
Гарнитура (рец. № 256, 263, 259)

Добив:                                                                                                                                   3000
Тегло на една порция:                                                                                                           300
Химичен състав:  Б – 34,08,   М – 61,05,  В – 13,12,   кал. – 761



Зеленчуците се nочистват, измиват се, нарязват се на дребно, заливат се със студена вода в се варят на тих огън до готовност. След отстраняването на съда от оrъня се nрибавя оцветеното със запържените моркови масло. Бульонът се оставя да се утаи, след което се прецежда през тензух или rъста плетена цедка, овкусява се и се
поднася топъл в чаши с притурка по желание - зеленчук, пирожки, соленкн и др.
При поднасяне без притурка теглото на порцията се намалява с 50 r.

Няма коментари:

Публикуване на коментар