Моркови 200 160
Прясно масло 50
50
Целина - rлави 120
108
Магданоз - корени и стебла 80
56
Прясно зеле 120
100
Зелен фасул 100
90
Червени домати 150
132
Кромид лук 60
50
Пиперки - пресни 60 45
Карфиол - цветно зeлe 100
55
Пащърнак 50 37
Сол 30 30
Оцет 60 60
- Лимон 120
48
Черен пипер 2 2
Гарнитура (рец. № 256, 263, 259)
Добив:
3000
Тегло на
една порция: 300
Химичен
състав: Б – 34,08,
М – 61,05, В – 13,12, кал. – 761
Зеленчуците се nочистват, измиват се, нарязват се на
дребно, заливат се със студена вода в се варят на тих огън до готовност. След
отстраняването на съда от оrъня се nрибавя оцветеното със запържените моркови
масло. Бульонът се оставя да се утаи, след което се прецежда през тензух или
rъста плетена цедка, овкусява се и се
поднася топъл в чаши с притурка по желание - зеленчук,
пирожки, соленкн и др.
При поднасяне без притурка теглото на порцията се
намалява с 50 r.

Няма коментари:
Публикуване на коментар