Какво да сготвя днес?

Стек БАЛКАНТУРИСТ



Телешко месо от труп                                                           1867                   1400
 - Телешко месо разфасовано                                               1474                   1400
Сол                                                                                              20                       20
Черен пипер                                                                                 3                         3
Свинска маc                                                                             250                      250
- Растително масло                                                                  250                      250
- Маргарин                                                                               250                      250
Брашно                                                                                        60                       60
Яйца (10бр.)                                                                              500                     400
Домати
Прясно масло                                                                              50                       50
Гъби стерилизирани                                                                  574                    330
Хляб                                                                                            400                    330         
Яйца за панирване на хляба   (2-3бр.)                                      125                    100
Сос  от печено  (рец. № 818)                                                                                                300
Магданоз                                                                                      40                      28

Добив:                                                                                                                                   3000
Тегло на една порция:                                                                                                           300
Химичен състав:  Б - 40,29,   М - 32,80,   В - 31,66,   кaл. - 600


Почистеното от ципите месо (от външното филе) се нарязва напречно на мускулните влакна на порционни парчета (по 1 бр. за порция), които се отъняват, както за шницели натюр, посоляват се, поръсват се със смления черен пипер, панират се в брашното и се пържат в загрятата мазнина, докато се образува кафява коричка от двете
им страни. Същевременно се приготвят малки омлетчета с гъби, на които се придава ладийкообразна форма. От хляба се отрязват филии съобразно формата на стековете, които се панират в разбитите яйца и се изпържват. Готовите стекове се подреждат в плата върху изпържена хлебна филийка. Отгоре се поставят по едно омлетче с гъби, а варху омлетчето, по едно обелено и запържено в мазнина доматче и парченце от маслото, оформено като охлювче, звездичка или орехче. Отстрани се подрежда гарнитурата - nържени картофи, грах и др., освежена с клонки от магданоз, и се сипва сосът.

Няма коментари:

Публикуване на коментар