Какво да сготвя днес?

Стек АНТОАНЕТА



Телешко месо от труп                                                           1867                   1400
 - Телешко месо разфасовано                                               1474                   1400
Сол                                                                                              20                       20
Черен пипер                                                                                 3                         3
Свинска маc                                                                             250                      250
- Растително масло                                                                  250                      250
- Маргарин                                                                               250                      250
Брашно                                                                                        60                       60
Прясно масло                                                                              50                       50
Ябълки (праскови)                                                                    400                    300
Кашкавал                                                                                    319                    300         
Шунка                                                                                         272                    250
Сос  от печено  (рец. № 818)                                                                                                200
Магданоз                                                                                      40                      28

Добив:                                                                                                                                   3000
Тегло на една порция:                                                                                                           300
Химичен състав:  Б- 41,38,    М- 43,87,    В -11,09,     кал. - 622.


Месото (от външното филе), почистено от ципите, се нарязва напречно на мускулните влакна на порционни парчета, които леко се начукват, а след това се поръсват със сол и смлян черен пипер, панират се в брашното и се пържат в добре загрятата мазнина до образуване на кафява коричка от двете им страни. Изпържените стекове се слагат в огнеупорни плата, намазани с мазнина. Върху тях се подреждат последователно кръгче от ябълките (прасковите), леко нагрети в собствения сок, резенче от шунката и филийка от кашкавала, отрязана по размера на стековете. В средата на филийките от кашкавала се прави по една вдлъбнатинка, в която се поставя късче от прясното масло. Така приготвените стекове се слагат в предварително заrрята фурна и се запичат при горно нагряване. При поднасянето се поливат със соса и се гарнират с картофи - чипс, грах или др. и клонки от магданоза.

Няма коментари:

Публикуване на коментар