Телешко месо от труп 1867 1400
- Телешко месо разфасовано
1474 1400
Сол
20
20
Черен пипер
3 3
Свинска маc
250 250
- Растително масло 250 250
- Маргарин 250 250
Брашно
60 60
Яйца (10бр.) 500 400
Домати
1660 1245
Прясно масло 50 50
Гъби стерилизирани
574 330
Сирене 104 100
Кренвирши 102
100
Хляб 400 330
Яйца за панирване на
хляба (2-3бр.) 125 100
Сос от печено
(рец. № 818)
300
Магданоз
40 28
Добив:
3400
Тегло на една порция:
340
Химичен състав: Б-
44,42, М-37,60, В -35,11, кал. - 675
Месото (от външното филе), почистено от ципите, се
нарязва на порционни парчета, които се начукват с широката страна на сатър или
с дървено чукче и се оформят на елипсовидни или четириъгълни шницели. Поръсват
се със сол и смления черен пипер, панират се в брашното и се изпържват в
мазнината. В същото време се приготвят омлетчета от яйцата, гъбите и сиренето. Доматите, обелени
и нарязани на кръгчета, се панират в брашното и леко се запържват. Кренвиршите,
обелени от ципата и нарязанa на кръгчета, се загряват леко в мазнината. Хлябът се
нарязва на филийки, които се панират в разбитите яйца и се изпържват. Готовите стекове
се поставят в плато. Върху всеки от тях се слага по едно омлетче с едно охлювче от маслото в средата,
а околовръст се подреждат кръгчетата от доматите и кренвиршите. Встрани от
стековете се подрежда гарнитурата - пържени картофи, задушени
моркови и др., и се сипва сосът ( сосът
може да се поднесе отделно в сосиера).
Няма коментари:
Публикуване на коментар