Телешко месо от труп 1867 1400
- Телешко месо
разфасовано
1474 1400
Сол
20
20
Черен пипер
3 3
Свинска маc
250 250
- Растително масло 250 250
- Маргарин 250 250
Брашно
60 60
Яйца (10бр.) 500 400
Домати
Прясно масло 50 50
Гъби стерилизирани
574 330
Хляб 400 330
Яйца за панирване на хляба (2-3бр.) 125 100
Сос от печено (рец. № 818)
300
Магданоз
40 28
Добив:
3000
Тегло на една порция:
300
Химичен състав: Б - 40,29, М -
32,80, В - 31,66, кaл. - 600
Почистеното от ципите месо (от външното филе) се нарязва
напречно на мускулните влакна на порционни парчета (по 1 бр. за порция), които
се отъняват, както за шницели натюр, посоляват се, поръсват се със смления
черен пипер, панират се в брашното и се пържат в загрятата мазнина, докато се
образува кафява коричка от двете
им страни. Същевременно се приготвят малки омлетчета с
гъби, на които се придава ладийкообразна форма. От хляба се отрязват филии
съобразно формата на стековете, които се панират в разбитите яйца и се
изпържват. Готовите стекове се подреждат в плата върху изпържена хлебна филийка.
Отгоре се поставят по едно омлетче с гъби, а варху омлетчето, по едно обелено и
запържено в мазнина доматче и парченце от маслото, оформено като охлювче, звездичка или орехче.
Отстрани се подрежда гарнитурата - nържени картофи, грах и др., освежена с клонки
от магданоз, и се сипва сосът.
Няма коментари:
Публикуване на коментар