Телешко месо от труп 1867 1400
- Телешко месо
разфасовано
1474 1400
Сол
20
20
Черен пипер
3 3
Свинска маc
250 250
- Растително масло 250 250
- Маргарин 250 250
Брашно
60 60
Прясно масло 50 50
Ябълки (праскови)
400 300
Кашкавал 319 300
Шунка 272 250
Сос от печено (рец. № 818)
200
Магданоз
40 28
Добив:
3000
Тегло на една порция:
300
Химичен състав: Б- 41,38, М-
43,87, В -11,09, кал.
- 622.
Месото (от външното филе), почистено от ципите, се
нарязва напречно на мускулните влакна на порционни парчета, които леко се
начукват, а след това се поръсват със сол и смлян черен пипер, панират се в
брашното и се пържат в добре загрятата мазнина до образуване на кафява коричка
от двете им страни. Изпържените стекове се слагат в огнеупорни плата, намазани
с мазнина. Върху тях се подреждат последователно кръгче от ябълките (прасковите),
леко нагрети в собствения сок, резенче от шунката и филийка от кашкавала, отрязана по размера на стековете. В
средата на филийките от кашкавала се прави по една вдлъбнатинка, в която се
поставя късче от прясното масло. Така приготвените стекове се слагат в
предварително заrрята фурна и се запичат при горно нагряване. При поднасянето
се поливат със соса и се гарнират с картофи - чипс, грах или др. и клонки от магданоза.
Няма коментари:
Публикуване на коментар