Агнешко месо от труп
2461 1846
- Телешко месо от труп
2580 1935
- Овнешко месо от
труп
2344 1875
- Свинско месо от труп
2122 1846
- Телешко месо
разфасовано
2037 1935
- Свинско месо
разфасовано 1943 1846
Свинска мас
150 150
- Растително масло 100 100
Прясно масло 100 100
Кромид лук - стар
200 168
Зелени пиперки 1000 800
Чесън
100 78
Доматено пюре 50 50
Брашно
40 40
Червени домати 200 176
Бяло вино 100 100
Магданоз
100 70
Червен пипер
10 10
Черен пипер
3 3
Патладжани 1000 960
Сол
20 20
Добив:
3000
Тегло на една порция:
300
Химичен състав: Б - 43,50, М -
30,14, В - 17,10,
кал. - 528
Месото (от бут или плешка), обезкостено, измито и
нарязано на парченца по 25-30 r, се поръсва със сол и част от черния пипер
(едро смлян), след което леко се запържва в мазнината (маста). В същата мазнина
след изваждането на месото се прибавят последователно и се задушават лукът,
нарязан на дребно, и доматеното пюре, разредено
с малко вода. Когато се изпари водата, се прибавя
червеният пипер. Връща се месото, залива се с горещ бульон или вода и част от
виното и се задушава, като в соса се прибавя останалата част от черния пипер
(на зърна). Когато месото омекне, се добавя останалото вино. Десетина минути
преди да се отстрани от огъня. ястието се поръсва с половината брашно, леко
запечено, и половината прясно масло, леко запържено, разклаща се и се оставя
във Фурната или на средно загрята плоча, докато мазнината излезе на
повърхността. Опечените, обелени и отцедени патладжани се смилат заедно с опечените, обелени и почистени от семето пиперки и
о6елените червени домати, след което се смесват с гъст сос, приготвен от
останалото брашно, останалото масло и бульон, посоляват се и се подправят със счукания
чесън и дребно нарязан магданоз.
При поднасяне в средата на заrрята чиния се слага
купчинка от патладжановата смес, която се натиска с опъкото на черпак, и в
образуваната вдлъбнатина се сипва от кебапа. Оформените порции се заливат със
соса от ястието и се поръсват с дребно нарязан магданоз.ориза от всички страни.
Оформените порции се поръсват с останалия смлян черен пипер и ситно нарязания
магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар