Моркови 280 224
Целина и корени от
магданоз 210 189
Стар кромид
лук
100 84
Пpяcно зеле 380 315
Грах -
стерилизиран 350 231
Краве масло
100 100
- Маргарин
100 100
Магданоз -
листа
30 21
Сол
25 25
Притурка (рец. № 259, 263)
Добив:
1000
Химичен състав на 1.000 г: Б -
l,71 , М - 8,44, В - 6,87, кал. - 113,87
Морковите, целината магданозовите корени и лукът, измити, почистени и
нарязани на ивички (сламки), се задушават в маслото с прибавка на малко бульон
до омекване. Тогава към тях се прибавят отцеденият от водата грах и зелето,
нарязано на ивички и сварено отделно. Посоляват се и се поръсват с дребно
нарязания магданоз.
Сервират се като притурка към съответния бульон.

Няма коментари:
Публикуване на коментар