Най-популярни рецепти

ЗАДУШЕНИ ЗEЛEНЧУЦИ



Моркови                                                                                280                    224
Целина и корени от магданоз                                              210                    189
Стар кромид лук                                                                   100                      84
Пpяcно зеле                                                                           380                    315
Грах - стерилизиран                                                              350                   231
Краве масло                                                                           100                   100
- Маргарин                                                                             100                   100
Магданоз - листа                                                                     30                     21
Сол                                                                                            25                     25
Притурка (рец. № 259, 263)


Добив:                                                                                                                             1000

Химичен състав на 1.000 г:    Б - l,71 ,  М - 8,44,  В - 6,87,   кал. - 113,87

Морковите, целината магданозовите корени и лукът, измити, почистени и нарязани на ивички (сламки), се задушават в маслото с прибавка на малко бульон до омекване. Тогава към тях се прибавят отцеденият от водата грах и зелето, нарязано на ивички и сварено отделно. Посоляват се и се поръсват с дребно нарязания магданоз.
Сервират се като притурка към съответния бульон. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар