Какво да сготвя днес?

Салата от прясно зеле и моркови






Бяло зеле                                                                                 1550                   1286
Моркови                                                                                    450                     360
Целина - листа                                                                            70                       50
Сол                                                                                               15                       15
Оцет                                                                                             50                       50
Растително масло                                                                     100                     100
Магданоз                                                                                    30                        21


Добив:                                                                                                                                   1500
Тегло на една порция:                                                                                                           150
Химичен състав:  Б – 1,62,   М – 10,29,  В – 7,56,   кал. – 133,36


Зелето се почиства от външните повехнали листа и кочана, измива се, нарязва се на тънки ивици, и се посолява ( може леко  да се притисне със солта) . Към него се прибавят почистените , измити и настъргани моркови, измитите и нарязани на кубчета домати и дребно нарязаните листа от целина и магданоза. Салатата се разбърква и се полива с растително масло  и оцета, При поднасянето и може да се украси с клонки от магданоз и резенче , кръгче или розичка от червен домат.  

Няма коментари:

Публикуване на коментар