Прясно мляко
1200 1164
Захар
250 250
Бадемови ядки
667 150
Желатин
38 38
Ванилия 0,15 0.15
Добив:
1500
Тегло на
една порция: 150
Химичен
състав: Б - 5,85, М - 12,27, В - 32,92, кал. – 272
Бадемовите ядки се заливат с гореща вода, обелват се,
запичат се
леко до порозовяване и след като изстинат, се скълцват на
дребно
Млякото, захарта и предварително накиснатият желатин се
загряват
до кипване. Прибавят се бадемовите ядки и ванилията.
Сместа се
охлажда и се разпределя в намокрени с вода формички, които
се поставят
в хладилника. Преди поднасяне формичките се потапят за
секунда
в
гореща вода, избърсват се с кърпа, стръскват се леко и се обръщат върху чинии.
Няма коментари:
Публикуване на коментар