Брашно 370 370
Вода 210 210
Оцет 8 8
Coл 9 9
Прясно масло 330 330
Брашно за маслото
и за работния плот 100 100
Яйце за
намазване 50 40
Плънка 1
Телешко месо
600
450
- Кайма
(смес)
453 453
Прясно масло
35 35
- Маргарин
35 35
Кромид лук
55 46
Магданоз
15 10
Черен пипер
0,5 0,5
Сол
3 3
Плънка 2
Сирене
219 210
Яlйца (3 бр.)
150 120
Добив: 1000
Химичен състав на
1000 г: В - 93,82, М - 127.73, В - 312,90,
кал. -2855.44
От брашното, водата, оцета, солта и маслото
се приготвя хилядолистно тесто
по начина, описан в рец. № 1000 Тестото се
разточва на пласт
с дебелина около 1 см и се нарязва на квадрати със страна 5-6 см. В средата на всеки квадрат се поставя плънка от предвидените
продукти, приготвени по следния начин. В маслото се задушава почи·
стеният, измит и
дребно нарязан лук. Прибавя се предварително при готвената каймa и леко се загрява. Накрая
сместа се овкусява с подправките
Краищата на тестените квадрати се намазват
с яйце, за да се залепят.
След това
квадратите се прегъват във вид на триъгълник или правоъгълник.
Нареждат се в тава, намокрена със студена вода, и се пекат в силна
фурна до готовност.
Готовите пирожки
се поднасят като притурка към съотвения бульон.
Средното тегло на
една изпечена пирожка е 25 г.
Няма коментари:
Публикуване на коментар