Най-популярни рецепти

Филе с гъби



Телешко месо от труп                                                           2667                   2000
 - Телешко месо разфасовано                                               2105                   2000
 - Свинско месо от труп                                                        2299                   2000
 - Свинско месо разфасовано                                                2105                   2000
Сол                                                                                              20                       20
Черен пипер                                                                                 3                         3
Свинска маc                                                                             150                      150
- Растително масло                                                                  150                      150
- Маргарин                                                                               150                      150
Брашно                                                                                        60                       60
Прясно  масло                                                                            50                        50
Гъби пресни                                                                              205                     190
 - Гъби стерилизирани                                                             230                      133
Магданоз                                                                                    40                         28
Сос  (рец.№ 817)                                                                                                                   300
Гарнитура (рец.№907, 897)                                                                                                  750

Добив:                                                                                                                                   3000
Тегло на една порция:                                                                                                           300
Химичен състав:  Б - 44,61, М- 38,66, В - 13,61, кал. - 598


Порционните парчета, отрязани от почистеното от ципите и жилите месо
(от вътрешното филе), се начукват с дървено чукче или с широката
страна на сатър, посоляват се, поръсват се със смлян черен пипер, панират се в брашното и се пържат в предварително загрятата мазнина, докато от двете им страни се образува зачервена коричка. Изпържените филета се поставят в затоплени плата или чинии. Върху тях се разпределят нарязаните на ивички гьби, леко загрети в тиган с
масло. Върху гъбите се поставя по едно парченце от прясното масло. Отстрани се подрежда гарнитурата - пържени картоф_и, крокети от картофи, смес от моркови, грах или друг вид гарнитура, и се сипва от предварително приготвения сос.


Няма коментари:

Публикуване на коментар