Телешко месо от труп 2667 2000
- Телешко месо
разфасовано 2105 2000
- Свинско месо от
труп
2299 2000
- Свинско месо
разфасовано 2105 2000
Сол
20
20
Черен пипер
3 3
Свинска маc
150 150
- Растително масло 150 150
- Маргарин
150 150
Брашно
60 60
Прясно масло 50 50
Гъби пресни
205
190
- Гъби
стерилизирани 230 133
Магданоз
40 28
Сос (рец.№ 817) 300
Гарнитура (рец.№907, 897)
750
Добив:
3000
Тегло на една порция:
300
Химичен състав: Б - 44,61, М-
38,66, В - 13,61, кал. - 598
Порционните парчета, отрязани от почистеното от ципите и
жилите месо
(от вътрешното филе), се начукват с дървено чукче или с
широката
страна на сатър, посоляват се, поръсват се със смлян
черен пипер, панират се в брашното и се пържат в предварително загрятата мазнина,
докато от двете им страни се образува зачервена коричка. Изпържените филета се
поставят в затоплени плата или чинии. Върху тях се разпределят нарязаните на
ивички гьби, леко загрети в тиган с
масло. Върху гъбите се поставя по едно парченце от
прясното масло. Отстрани се подрежда гарнитурата - пържени картоф_и, крокети от
картофи, смес от моркови, грах или друг вид гарнитура, и се сипва от
предварително приготвения сос.
Няма коментари:
Публикуване на коментар