Какво да сготвя днес?

ЗАКУСКИ НА СКАРА ОТ МЕСО

От агнешко месо

Шишче                                                                           960                 720
Котлетче с ребрена кост до 5 см                                 510                  500
- Филетче                                                                       667                  500
- Флейка                                                                         667                  500
- Рибица                                                                          667                  500
- Дробче                                                                          515                  500
- Сърце                                                                            550                  500
- Ядка                                                                              515                  500
- Момица                                                                        515                   500
- Опашка                                                                       2040                 2000
- Далак                                                                            515                   500

От свинско месо

Пържола от труп с ребрена кост до 6 см                     1667                 1500
- Пържола от разфасовано месо,
доставено с гръбначна кост
(тарак) и ребрена кост до 6 см                                      1754                  1500
- Пържола от разфасовано месо,
доставено без гръбначна кост
(тарак), с ребрена кост до 6 см                                      1579                 1500
 - Филе от труп                                                                2299                  2000
 - Филе от разфасовано месо                                          2105                 2000
 - Флейки от труп                                                              575                   500
 - Флейки от разфасовано месо                                       526                   500
 - Каре от труп                                                                   575                  500
 - Шишче от труп                                                             920                   800
 - Шишче от разфасовано месо                                       842                  800

От телешко месо

Пържола от труп с ребрена кост до 8 см                       2000                 1600
- Пържола от разфасовано месо, доставено
без гръбна кост, с ребра до 8 см                                     1864                1600
 - Филе от труп                                                                 2667                2000
 - Филе от разфасовано месо                                          2105                2000
 - Шишче от труп                                                            1067                   800
 - Шишче от разфасовано месо                                        842                  800
            Сол                                                                                          1                      1
            Черен пипер                                                                         0,3                   0,3

Оформените полуфабрикати (пържолите без гръбначна кост (тарак),леко начукани, се посоляват и се изпичат на умерено силна скара, предварително почистена и намазана с мазнина. Опечените закуски се поръсват със смления черен пипер. Всяка порция се гарнира със 150 г гарнитура от три вида - 1 топла и 2 студени: пържени
картофи, зрял фасул, лютеница, дребно нарязан лук с магданоз, зеленчуци според сезона и др.

Забележки:
1. В листовете-ценоразписи на заведенията, закуските на скара се обявяват по
вид, количество и стойност, като в една порция може да има максимално 150 г изпечено
месо.
2. Теглото на отделните брой и от агнешки субпродукти може да варира с
± 10% в зависимост от големината на животното, тъй като се предлагат цели.

Няма коментари:

Публикуване на коментар