От агнешко месо
Шишче 960 720
Котлетче с ребрена
кост до 5 см 510
500
- Филетче 667 500
- Флейка
667 500
- Рибица 667 500
- Дробче 515 500
- Сърце 550 500
- Ядка 515 500
- Момица 515 500
- Опашка 2040 2000
- Далак 515 500
От свинско месо
Пържола от труп с
ребрена кост до 6 см 1667 1500
- Пържола от
разфасовано месо,
доставено с
гръбначна кост
(тарак) и ребрена
кост до 6 см 1754 1500
- Пържола от
разфасовано месо,
доставено без
гръбначна кост
(тарак), с ребрена
кост до 6 см 1579 1500
- Филе от труп
2299 2000
- Филе от разфасовано месо 2105 2000
- Флейки от труп 575 500
- Флейки от разфасовано месо 526
500
- Каре от труп 575 500
- Шишче от труп 920 800
- Шишче от разфасовано месо 842
800
От телешко месо
Пържола от труп с
ребрена кост до 8 см 2000 1600
- Пържола от разфасовано месо, доставено
без гръбна кост, с ребра до 8 см 1864 1600
- Филе от труп 2667
2000
- Филе от разфасовано месо 2105
2000
- Шишче от труп 1067 800
- Шишче от разфасовано месо 842
800
Сол
1 1
Черен пипер 0,3 0,3
Оформените
полуфабрикати (пържолите без гръбначна кост (тарак),леко начукани, се посоляват
и се изпичат на умерено силна скара, предварително почистена и намазана с
мазнина. Опечените закуски се поръсват със смления черен пипер. Всяка порция се
гарнира със 150 г гарнитура от три вида - 1 топла и 2 студени: пържени
картофи, зрял
фасул, лютеница, дребно нарязан лук с магданоз, зеленчуци според сезона и др.
Забележки:
1. В листовете-ценоразписи на заведенията, закуските на
скара се обявяват по
вид, количество и стойност, като в една порция може да
има максимално 150 г изпечено
месо.
2. Теглото на отделните брой и от агнешки субпродукти
може да варира с
± 10% в зависимост
от големината на животното, тъй като се предлагат цели.
Няма коментари:
Публикуване на коментар