Телешко месо от труп 2667 2000
- Телешко месо
разфасовано 2105 2000
- Свинско месо от
труп
2299 2000
- Свинско месо
разфасовано 2105 2000
Сол
20
20
Черен пипер
3 3
Свинска маc
150 150
- Растително масло 150 150
- Маргарин
150 150
Брашно
60 60
Прясно масло (рец.
№ 857) 150
Сос от печено (рец.№ 818) 300
Гарнитура (рец.№907, 897)
750
Добив:
3000
Тегло на една порция:
300
Химичен състав: Б - 41,90, М - 29,92 В - 5,93,
кал. - 474
Почистеното от ципите месо (от вътрешното фиде) се
нарязва диагонално или надлъжно на мускулните влакна на порционни парчета, които
леко се начукват с дървено чукче или с широката страна на сатър поръсват се със
сол и смлян черен пипер, овалват се в брашно и се изпържват в загрятата
мазнина, като се внимава да запазят сочността си. След изваждането им в тигана
се сипва сосът от печено и се кипва.
Изпържените филета се слагат в загрети чинии,
поливат се с прецедения сос и се гарнират с пържени картофи (на слама), моркови
с грах или др. и по едно парченце от прясното масло, оформено като охлювче.
Няма коментари:
Публикуване на коментар