Най-популярни рецепти

Филе НАТУРАЛНО




Телешко месо от труп                                                           2667                   2000
 - Телешко месо разфасовано                                               2105                   2000
 - Свинско месо от труп                                                        2299                   2000
 - Свинско месо разфасовано                                                2105                   2000
Сол                                                                                              20                       20
Черен пипер                                                                                 3                         3
Свинска маc                                                                             150                      150
- Растително масло                                                                  150                      150
- Маргарин                                                                               150                      150
Брашно                                                                                        60                       60
Прясно  масло (рец. № 857)                                                                                                 150
Сос от печено (рец.№ 818)                                                                                                  300
Гарнитура (рец.№907, 897)                                                                                                  750

Добив:                                                                                                                                   3000
Тегло на една порция:                                                                                                           300
Химичен състав:  Б - 41,90,    М - 29,92    В - 5,93,   кал. - 474



Почистеното от ципите месо (от вътрешното фиде) се нарязва диагонално или надлъжно на мускулните влакна на порционни парчета, които леко се начукват с дървено чукче или с широката страна на сатър поръсват се със сол и смлян черен пипер, овалват се в брашно и се изпържват в загрятата мазнина, като се внимава да запазят сочността си. След изваждането им в тигана се сипва сосът от печено и се кипва. 
Изпържените филета се слагат в загрети чинии, поливат се с прецедения сос и се гарнират с пържени картофи (на слама), моркови с грах или др. и по едно парченце от прясното масло, оформено като охлювче.

Няма коментари:

Публикуване на коментар