Какво да сготвя днес?

КОТЛЕ НА ЛЮБИТЕЛЯ



Свинско месо от труп                                                           2299                   2000
 - Свинско месо разфасовано                                               2105                   2000
 - Телешко месо от труп                                                       2667                   2000
 - Телешко месо разфасовано                                               2105                   2000
 - Агнешко месо от труп                                                       2670                    2000
Сол                                                                                              20                       20
Черен пипер                                                                                 3                         3
Свинска маc                                                                             150                      150
- Растително масло                                                                  150                      150
- Маргарин                                                                               150                      150
Сос (рец.№ 872)                                                                                                                    300

Добив:                                                                                                                                   3000
Тегло на една порция:                                                                                                           300
Химичен състав:  Б - 41,   М - 40,77,     В - 0,    кал. - 347


Обезкостеното месо (телешко бонфиле, свинско каре или бонфиле, агнешки бут или плешка) се нарязва на късчета по 25-30 r и леко се подсушава със салфетка.
Мазнината се изсипва в котлето (до половината от вместимостта му) и се натрява, докато късче от хляб, пуснато в нея, движейки се интензивно, бързо придобива златист цвят. След това котлето заедно със загрятата мазнина се занася на масата на клиентите и се поставя над запаления спиртник. Същевременно се поднасят нарязаното на
късчета месо и отделно сол и смлян черен пипер. На всеки гости се предоставя по една дълга вилица с различно оцветена дръжка. Гостите (не повече от 4 души) набождат с вилиците си по 1-2 късчета от месото, поръсват ги със сол и черен пипер
и ги поставят в котлето с мазнината. Изпърженото месо се изважда в чиния и отново на вилиците се набождат късчета месо, които се пържат, докато се изконсумира изпърженото преди това. Гарнитурата - кетчуп, таратор, пържени картофи, салата според сезона или др. - се поднася отделно. Гостите трябва да знаят, че вилиците с набоденото месо се поставят в котлето една по една, и то през интервал от
време. В противен случай мазнината понижава температурата си и
месото, вместо да се пържи, ще се вари. Добивът на готовото месо не се посочва, защото гостите сами пържат месото и то може да бъде нормално изпържено или по-силно изпържено.


Няма коментари:

Публикуване на коментар