Най-популярни рецепти

ШАШЛЪК НА САБЯ ( ШПАГА )



Телешко месо едра разфасовка                                            700                 665                   500
Свинско месо едра разфасовка                                            700                 665                   500
Телешки дроб                                                                         670                 625                  500
Пушени свински гърди                                                          600                550                   500
Гъби пресни                                                                            165                 155                  100
- Гъби стерилизирани                                                            200                 115
Кромид лук                                                                             350                 295                  200
Лютиви пиперки                                                                      50                   50                    40
Магданоз                                                                                   25                   18
Гарнитура (рец. No 907)


Добив:                                                                                                                          2000/3300
Тегло на една порция                                                                                                  200/330
Химичен състав (без гарнитура):  Б - 88,86, М - 86,56, В - 12,72,кал. - 1231,6.

Месото (от вътрешното филе), дробът и сланината се нарязват на квадратни филии с размер 3-3,5 см и дебелина 1-1,5 см. Лукът се нарязва на люспи с приблизително същите форми и размери. Нарязаните продукти се нанизват на шиш, представляващ извита сабя с дървена дръжка, като се редуват двата вида месо, дробът, пушените гърди, лукът, 1 лютива пиперка, поставена в центъра на шиша, и т. н. Гъбите
- цели или нарязани - се поставят между месните продукти (около центъра). Започва се с месо и се завършва с месо. На един шиш могат да се нанижат необходимите продукти за 2 порции. При поръчка шишът се слага на скара с дървени въглища. Поръсването
със сол и смлян черен пипер се извършва при печенето и обръшането на месото, а поръсването с дребно нарязания магданоз - при издаването на порциите.
При поднасянето изпечените продукти се освобождават от шиша пред гостите и се поставят в затоплени чинии. В същите чинии се поставя гарнитурата (пържени картофи), а салатата се поднася отделно в общо плато или индивидуално.


Няма коментари:

Публикуване на коментар