Телешко месо едра разфасовка 700 665 500
Свинско месо едра разфасовка 700 665 500
Телешки дроб 670
625 500
Пушени свински гърди 600
550 500
Гъби пресни 165
155 100
- Гъби стерилизирани 200 115
Кромид лук 350 295 200
Лютиви пиперки 50 50 40
Магданоз 25 18
Гарнитура (рец. No 907)
Добив: 2000/3300
Тегло на една порция 200/330
Химичен състав (без гарнитура): Б - 88,86, М - 86,56, В - 12,72,кал. - 1231,6.
Месото (от вътрешното филе), дробът и сланината се
нарязват на квадратни филии с размер 3-3,5 см и дебелина 1-1,5 см. Лукът се
нарязва на люспи с приблизително същите форми и размери. Нарязаните продукти се
нанизват на шиш, представляващ извита сабя с дървена дръжка, като се редуват
двата вида месо, дробът, пушените гърди, лукът, 1 лютива пиперка, поставена в
центъра на шиша, и т. н. Гъбите
- цели или нарязани - се поставят между месните продукти (около
центъра). Започва се с месо и се завършва с месо. На един шиш могат да се
нанижат необходимите продукти за 2 порции. При поръчка шишът се слага на скара
с дървени въглища. Поръсването
със сол и смлян черен пипер се извършва при печенето и обръшането
на месото, а поръсването с дребно нарязания магданоз - при издаването на
порциите.
При поднасянето изпечените продукти се освобождават от
шиша пред гостите и се поставят в затоплени чинии. В същите чинии се поставя гарнитурата
(пържени картофи), а салатата се поднася отделно в общо плато или индивидуално.
Няма коментари:
Публикуване на коментар