Телешко месо от труп 1005
745
Свинско месо от труп 856
745
- Телешко месо едра разфасовка 784 745
- Свинско месо едра разфасовка 784
745
Кайма - смес по БДС 1490 1490
Прясна сланина 240
240
Чесън 15 11
Черен пипер 2
2
Бахар 0,5
0,5
Сушени лютиви пиперки
4 4
Чубрица 2
2
Сол 30 30
Кимион
4 4
Вода
60 60
Овчи черва - сатленки 1,5 м 0,8 м
Полуфабрикат 1800 1000
Растително масло( за пържене) 170 170
Добив: 1200/2700
Тегло на една порция 120/270
Химичен състав (без гарнитура): Б- 26,32, М- 51,94, В - 0,32, кал. - 592
Към готовото смляно месо се прибавят подсушените и смлени
подправки - черен пипер, бахар, чубрица - счуканите лютиви пиперки, солта (ако
смляното месо се приготвя в заведението) и нарязаната на дребни кубчета
сланина. Сместа се омесва добре, като по време на месенето се влива и по малко
вода, оставя се в хладилник за 5-6 часа и отново се омесва, след което с нея се
пълнят червата, предварително накиснати в хладка вода. Пълненето се извършва с
помощта на фунийка и месомелачна машина.
Карначетата се приготвят
печени на скра или пържени с подходяща гарнитура
Няма коментари:
Публикуване на коментар