Какво да сготвя днес?

КАРНАЧЕТА НА СКАРА



Телешко месо от труп                                                           1005                  745
Свинско месо от труп                                                              856                  745
- Телешко месо едра разфасовка                                            784                  745
- Свинско месо едра разфасовка                                             784                  745
Кайма - смес по БДС                                                              1490                1490
Прясна сланина                                                                         240                  240
Чесън                                                                                            15                    11
Черен пипер                                                                                  2                       2
Бахар                                                                                           0,5                   0,5
Сушени лютиви пиперки                                                             4                      4
Чубрица                                                                                         2                       2
Сол                                                                                                30                    30
Кимион                                                                                           4                      4
Вода                                                                                               60                    60
Овчи черва - сатленки                                                                1,5 м                0,8 м
Полуфабрикат                                                                           1800                1000
Растително масло( за пържене)                                                 170                 170

Добив:                                                                                                                          1200/2700
Тегло на една порция                                                                                                  120/270
Химичен състав (без гарнитура):  Б- 26,32,   М- 51,94,   В - 0,32,   кал. - 592

Към готовото смляно месо се прибавят подсушените и смлени подправки - черен пипер, бахар, чубрица - счуканите лютиви пиперки, солта (ако смляното месо се приготвя в заведението) и нарязаната на дребни кубчета сланина. Сместа се омесва добре, като по време на месенето се влива и по малко вода, оставя се в хладилник за 5-6 часа и отново се омесва, след което с нея се пълнят червата, предварително накиснати в хладка вода. Пълненето се извършва с помощта на фунийка и месомелачна машина.
Карначетата се приготвят печени на скра или пържени с подходяща гарнитура

Няма коментари:

Публикуване на коментар