Телешко месо от труп 1867 1400
- Телешко месо
разфасовано
1474 1400
Сол
20
20
Брашно
60 60
Черен пипер
3 3
Свинска маc
150 150
- Растително масло 150 150
- Маргарин
150 150
За плънката:
Шунка
163 150
Прясно масло 50 50
Гъби стерилизирани
285 165
За палачинките:
Яйца (12 бр.) 600 480
Брашно
300 300
Растително масло за пържене на палачинките 150 150
Галета
200 200
Сос Бешамел (рец.№ 841) 300 300
Гарнитура (рец.№907, 897)
1000
Тъмночервен сос с червено вино (рец.№817)
200
Магданоз
40 28
Добив:
3400
Тегло на една порция:
340
Химичен състав: Б- 47,82, М- 75,63, В - 57,14, кал. - 1134
Месото (от вътрешното филе) се почиства от ципите и се
нарязва на порционни парчета (по 2 бр. за порция) напречно на мускулните влакна,
които леко се начукват, поръсват се със сол и смлян черен пипер, панират се в
брашното и се полуизпържват в мазнината. Шунката и гъбите, нарязани на ивички,
се сотират в маслото, след което се
подправят със сол и черен пипер. От палачинковото тесто
се приготвят 10 палачинки, които се изпържват в тиган с голям диаметър.
В палачинките се разпределя половината от сотираните гъби
и шунка. Отгоре се слагат по 2 бр. турнеда и останалите гъби и шунка. След това
краищата на палачинките се сгъват към средата и се завързват с канап.
Оформените като пакетчета палачинки се панират в леко разбитите яйца и галетата
и се изпържват в силно загрятата във
фритюрник мазнина до златисто оцветяване. Поднасят се
rорещи с гарнитура от бланширани и запечени с масло картофи, задушени с масло
моркови и клонки от магданоз. От делно в
сосиера се поднася сосът.
Забележка. При поднасянето канапът, с който са завързани
палачинките, се
отстранява.

Няма коментари:
Публикуване на коментар