Най-популярни рецепти

Турнедо ТУРИСТ



Телешко месо от труп                                                           1867                   1400
 - Телешко месо разфасовано                                               1474                   1400
Сол                                                                                              20                       20
Брашно                                                                                        60                       60
Черен пипер                                                                                 3                         3
Свинска маc                                                                             150                      150
- Растително масло                                                                  150                      150
- Маргарин                                                                               150                      150
За плънката:
Шунка                                                                                        163                     150
Прясно масло                                                                             50                        50
Гъби стерилизирани                                                                 285                     165
За палачинките:
Яйца (12 бр.)                                                                              600                     480
Брашно                                                                                       300                     300
Растително масло за пържене на палачинките                       150                    150
Галета                                                                                         200                     200
Сос Бешамел (рец.№ 841)                                                         300                    300
Гарнитура (рец.№907, 897)                                                                                                1000
Тъмночервен сос с червено вино (рец.№817)                                                                    200
Магданоз                                                                                      40                       28

Добив:                                                                                                                                   3400
Тегло на една порция:                                                                                                           340
Химичен състав:  Б- 47,82,   М- 75,63,   В - 57,14,   кал. - 1134


Месото (от вътрешното филе) се почиства от ципите и се нарязва на порционни парчета (по 2 бр. за порция) напречно на мускулните влакна, които леко се начукват, поръсват се със сол и смлян черен пипер, панират се в брашното и се полуизпържват в мазнината. Шунката и гъбите, нарязани на ивички, се сотират в маслото, след което се
подправят със сол и черен пипер. От палачинковото тесто се приготвят 10 палачинки, които се изпържват в тиган с голям диаметър.
В палачинките се разпределя половината от сотираните гъби и шунка. Отгоре се слагат по 2 бр. турнеда и останалите гъби и шунка. След това краищата на палачинките се сгъват към средата и се завързват с канап. Оформените като пакетчета палачинки се панират в леко разбитите яйца и галетата и се изпържват в силно загрятата във
фритюрник мазнина до златисто оцветяване. Поднасят се rорещи с гарнитура от бланширани и запечени с масло картофи, задушени с масло моркови и клонки от магданоз. От  делно в сосиера се поднася сосът.
Забележка. При поднасянето канапът, с който са завързани палачинките, се
отстранява.

Няма коментари:

Публикуване на коментар