·
Бяла риба
3250 1300
–
Есетра 1880 1240
–
Моруна
2150 1330
–
Чига
2160 1250
–
Филе от мерлуза
(замразена) 1310 1180
–
Филе от хек
(замразена)
1310 1180
–
Пъстърва
2080 1250
·
Рибно желе (аспик)
(рец.№ 142) 600 600
·
Яйца (2 бр. )
125 100
·
Моркови
35 28
·
Камби 70 49
·
Кисели краставички
100 59
·
Сос „Сметана с
хрян“ (рец. № 842)
200 200
·
Лимон
210 200
·
Червени домати
120 100
За отварата
·
Моркови
50 40
·
Целина
50 35
·
Кромид лук
50 42
·
Сол 35 35
·
Оцет
50 50
·
Черен пипер, бахар 0,2 0,2
Добив:
1000/2000
Тегло на една порция:
100/200
Химичен състав: Б–
25,79 М– 9,79 В– 4,19
кал.– 213
Пресните есетрови риби се варят нарязани на едри
парчета(без кожата и хрущялите), а рибите от другите видове
се филетират и се нарязват на филии. Охладените риби (есетрови) се
филетират. Филетата от сварената и
охладена риба се нареждат в съд, на
дъното на който предварително е нанесен пласт от охладеното рибно желе
(аспик) и е направена украса с белтък от твърдо сварено яйце и нарязани на фигурки моркови и камби.
Украсата се залива с останалия аспик, охладен до
гъстотата на течен мед, и съдът се оставя на хладно място, за да се стегне
аспикът. При поднасяне съдът се потапя за секунда в гореща вода и се обръща
върху плато и желираната риба сеукрасява отгоре с яйце, домати , кисели
краставички и лимон, подходящо нарязани, и клонки от магданоз или листа от
зелена салата.
Отделно се поднася сметаната с хрян (пиготвена по
рец.№842)

Няма коментари:
Публикуване на коментар