Младо прасенце 1798 1770 1000
Моркови, целина, лук 150 120
Месен Аспик (желе)(рец.№ 178) 800 800
Сол 25 25
За украсата:
Белтъци(3бр.) 50 50
Моркови 90 70
Магданоз 40 30
За гарнитурата:
Стерилизирани краставички 169 100
карфиол - трушия 130 100
Хрян с оцет (рец.№ 889) 300 300
Добив: 1000/2000
Тегло на една порция: 100/200
Химичен състав: Б- 23,06 М- 55,74 В- 0,79 кал.- 616
Прасенцето, очистено и измито, се сварява, а след охлаждането му се обезкостява и се нарязва на пърчета. Дъното формата за желерване
на месото се покрива с тънък пласт от аспика. Върху втърдения пласт от аспика се парви украса от посочените продукти,а върху нея с
четчица отново се нанася тънак пласт от полутечен аспик. След втвърдяването на украсата върху нея се подреждат порциите от месото с
кожицата надолу и се заливат с останалия полутечен аспик. Формата се оставя на студено до момента на поднасянето, когато за 1-2
секунди се потопят в гореща вода и се обръща върху плато. Желираното месо се гарнира сус стерилизираните краставички,
карфиола и клонки от магданоз. Хрянът с портокали( или с ябълки) се поднася в отделно сосиера.

Няма коментари:
Публикуване на коментар