-
- Маргарин 100 100
- Месо - телешко от труп 533 400
- говеждо от труп 506 400
- говеждо разфасовано 421 400
- овнешко без кости 500 400
- свинско от труп 466 400
- свинско разфасовано 421 400
- готова кайма 400 400
- Полуфабрикат 500
- Растително масло 100 100
- Маргарин 100 100
- Червени домати 150 132
- Крумид лук 100 84
- Моркови 100 80
- Целина 100 72
- Ориз 80 80
- Магданоз 50 35
- Черен пипер 2 2
- Брашно 40 40
- Кисело мляко 300 291
- Яйца (2 бр.) 100 80
- Оцет 30 30
- Сол 30 30
Добив: 3000
Тегло на една порция: 300
Химичен състав: Б-12,30 М-14,61 В-13,15 кал.-240
Месото се обескостява , посолява се и се смила в месомелачна машина с дребна решетка и остър нож. Към него се прибавя по 1/3 от ориза (полусварен), дребно нарязаният лук, смленият черен пипер, ситно нарязаният магданоз и 1 белтък. Сместа се омесва добре и от нея се оформят малки кюфтенца, които се пускат в брящият больон от костите. Останалата час от лука, нарязан на дребно , настърганите моркови и целина и дребно нарязаните магданозови корени се задушават в мазнината и се прибавят към месото. След 20-30 мин. се слага останалият ориз( суров) и дребно нарязаните домати. Готовата супа се застройва с варена застройка от млякото, брашното и яйцата. Овкусява се и се поръсва дребно нарязания магданоз и смления черен пипер. При поднасянето във всяка порция се слага по 50г сварени кюфтенца.

Няма коментари:
Публикуване на коментар