Най-популярни рецепти

Супа с кюфтета (топченца)

-

  • Месо -  телешко от труп                                                533                   400
- телешко разфасовано                                                            421                    400
 - говеждо от труп                                                                    506                    400
 - говеждо разфасовано                                                            421                    400
 - овнешко   без кости                                                              500                     400
 - свинско от труп                                                                     466                    400
 - свинско разфасовано                                                            421                     400
 - готова кайма                                                                          400                     400
  • Полуфабрикат                                                                                            500
  • Растително масло                                                            100                    100
 - Прясно масло                                                                         100                     100
 - Маргарин                                                                                100                     100
  • Червени домати                                                               150                     132
  • Крумид лук                                                                      100                      84
  • Моркови                                                                           100                      80
  • Целина                                                                              100                     72
  • Ориз                                                                                    80                      80
  • Магданоз                                                                            50                      35
  • Черен пипер                                                                        2                        2
  • Брашно                                                                               40                      40
  • Кисело мляко                                                                   300                      291
  • Яйца  (2 бр.)                                                                     100                       80
  • Оцет                                                                                     30                       30
  • Сол                                                                                      30                        30
Добив:                                                                                                                                     3000
Тегло на една порция:                                                                                                             300
Химичен състав:  Б-12,30   М-14,61    В-13,15   кал.-240 

       Месото се обескостява , посолява се и се смила в месомелачна машина с дребна решетка и остър нож. Към него се прибавя по 1/3 от ориза (полусварен), дребно нарязаният  лук, смленият черен пипер, ситно нарязаният магданоз и 1 белтък. Сместа се омесва добре и от нея  се оформят малки кюфтенца, които  се пускат в брящият больон от костите. Останалата час от лука, нарязан на дребно , настърганите  моркови и целина и дребно нарязаните магданозови корени се задушават в мазнината  и се прибавят към месото. След 20-30 мин. се слага останалият ориз( суров)  и дребно нарязаните домати. Готовата  супа  се застройва с варена застройка от млякото, брашното и яйцата. Овкусява се и се поръсва  дребно нарязания магданоз  и смления черен пипер. При поднасянето във всяка порция се слага по 50г сварени кюфтенца.









  

Няма коментари:

Публикуване на коментар