Най-популярни рецепти

Гювеч по овчарски


  • Растително масло                                                            100                   100
  • Прясно масло                                                                   150                   150
  • Кромид лук                                                                      400                   336
  • Пиперки                                                                          1600                 1200
-Паприкаш - стерилизиран                                                     1600                 1600
  • Домати                                                                            500                     440
  • Сирене                                                                            350                     336
  • Яйца ( 5бр.)                                                                    250                     200
  • Кисело мляко                                                                 800                    776
  • Брашно                                                                           100                     100
  • Магданоз                                                                          50                      35
  • Сол                                                                                    15                      15
Добив:                                                                                                                                      3000
Тегло на една порция:                                                                                                              300
Химичен състав:       Б-14,32      М-35,94      В-22,65       кал.-485,83

Лукът, нарязан на дребно, се задушава в мазнината. Прибавят се последователно и се задушават нарязаните пиперки и червени домани. Задушените зеленчуци се разтилат в тава и покриват с настърганото на ренде сирене, примесено с част от дрено нарязания магданоз. Ястието се залива със сос , приготвен от млякото, брашното и яйцата и малко сол, и се пече в по -силна фурна. Готовия гювеч се поднася поръсен с останалия дребно нарязан магданоз.














Няма коментари:

Публикуване на коментар